Koncert ob 20-letnici Vokalne skupine Snežet

Povod za ustanovitev pevske skupine se je porodil v glavah mladih dopustnikov, ki so preživljali poletne dni v Dalmaciji. Dalmatinska pesem in štiriglasno petje sta jih popolnoma navdušila in na jesen leta 2001 so stekle prve vaje Vokalne skupine Snežet. Kdo bi verjel, da se je od takrat listje osulo že več kot dvajsetkrat? A fantje (ali možje) se še vedno sprašujemo, kaj najraje počnejo dvajsetletni pobi. Si nadenejo klobuk, se usedejo na bicikel in prinesejo dekletu cvet? S tako mislijo smo snežetarji vabili obiskovalce na naš jubilejni koncert, ki se je tradicionalno odvil konec poletja pri tolminski fontani v okviru Tminskega poletja.

Za letošnji koncert 3. septembra smo pripravili nov pevski program, sestavljale so ga slovenske in dalmatinske pesmi, kot glasbena gosta sta poezijo in glasbo združila igralec in glasbenik Janez Škof na frajtonarci in bobnar Marjan Stanić. Kot običajno koncert ni minil brez presenečenj. Prvo so nam pripravile naše žene in otroci – na oder so prinesli vsakemu svojo pletenko z rujno kapljico. Drugo mladi harmonikar Matevž Hvala, ki se nam je pridružil pri zadnji, Slakovi pesmi. Tretje pa naša bivša člana Sandi in Friderik, ki pravita, da še nista zapela zadnje z nami. V razigranem tonu so prireditev povezovali Darjo Bizjak, Bruno Grosar in Marko Leban, ki je bil tudi avtor scenarija.

Za piko na i pa smo si člani ob obletnici podarili novo CD-ploščo, ki prinaša izbor 25 še neobjavljenih pesmi, posnetih na različnih koncertih v živo. Hvala vsem, ki ste nam prisluhnili in ki z nami pojete že dobri dve desetletji. 

Peter Pavletič Foto: Matevž Rovšček